• Pussycat Dolls •

Pussycat Dolls 4um..!
 
HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share
 

 Pussycat Dolls Wikipedia

Go down 
AuthorMessage
☆ Doll Queen ☆
*Nicole Admin*
*Nicole Admin*
☆ Doll Queen ☆

Number of posts : 76
Registration date : 2009-02-27

Pussycat Dolls Wikipedia Empty
PostSubject: Pussycat Dolls Wikipedia   Pussycat Dolls Wikipedia EmptyFri Feb 27, 2009 5:39 pm

Pusiket dols (engl. The Pussycat Dolls) je američka muzička grupa. Nastale su 1995. kao plesna trupa, a onda 2005. kao muzička grupa. Devojke iz ove grupe proslavile su se pločom PCD i hitom "Don't Cha". Pusiket Dols trenutno rade na novom albumu, nazvanom Doll Domination.

Postava grupe se tokom više godina menjala. Članice Pusiket Dols kao muzičke grupe su Nikol Šercinger, Melodi Tornton, Džesika Suta, Ešli Roberts i Kimberli Vajat, mada je Karmit u februaru 2008. napustila grupu. Nikol je glavni vokal u grupi, a sve češće peva i Melodi, ponekad i Karmit. Ostale članice pevaju prateće vokale i plešu. Nikol i Melodi rade na svojim solo projektima.

Plesna grupa
Robin Antin je, zajedno sa svojom prijateljicom Kristinom Eplgejt, danas poznatom glumicom, osnovala plesnu grupu 1993. godine. Grupa je imala svoj prvi nastup 1995. U ovom periodu, devojke su plesale u jednom noćnom klubu, uglavnom uz hitove iz pedesetih i šezdesetih, u oskudnoj odeći.

Uskoro, dobile su svoj „šou“ utorkom u klubu „The Viper Room“ u Los Anđelesu i tamo su plesale u periodu od 1995. do 2001. godine. Uskoro, Pusiket dols su postale poznata plesna grupa, koja je nastupala uz razne izvođače, kao što su Pink i Kristina Agilera. Devojke su se pojavljivale i u spotovima nekih pevača, a mnoge slavne žene su im se pridruživale u njihovim nastupima. Između ostalih, to su Lusi Lu, Dru Barimor i Kameron Dijaz, Eva Longorija, Tori Speling, Dženifer Aniston, Paris Hilton. Za 2008. godinu, najavljeno je da će im se na jednom nastupu pridružiti Viktorija Bekam


Muzika
Prvi singl koja je grupa lansirala bio je "Don't Cha", zajedno sa američkim reperom Basta Rajmsom. Ova pesma odmah je postala hit širom sveta, lansirajući Pusiket Dols u zvezde. Njihov sledeći singl bila je balada "Stickwitu", za koju su 2006. primile nagradu "Gremi" za najbolje izvođenje jednog pop dua ili grupe. Isti uspeh postigli su singlovi "Beep" (sa reperom Vil Aj Emom), "Buttons" (sa reperom Snup Dogom), "I Don't Need A Man" ii "Wait A Minute.

2007. godine, Pusiket Dols su napravile svoj šou Pussycat Dolls Presents: The Search of the New Doll, pomoću koje su nameravale da pronađu svoju novu, sedmu članicu. Nakon nekoliko meseci takmičenja, pobedila je mlada Ajša Nitolano. Ona nije učestvovala ni u jednom projektu sa grupom i uskoro ju je napustila, kako bi se posvetila solo karijeri.

U februaru 2008. godine, Karmit Bahar je potvrdila da napušta Pusiket dols. Grupa je rekla da će nastaviti karijeru kao petorka.

Solo karijere
Nikol Šercinger vredno radi na svom prvom solo albumu, Her Name Is Nicole, a veliki uspeh imao je singl "Baby Love".
Melodi Tornton sprema solo album za 2008. godinu.
Džesika Suta je početkom 2008. snimila nekoliko dueta, moguć je solo album.
Back to top Go down
View user profile
 
Pussycat Dolls Wikipedia
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
• Pussycat Dolls • :: ::PCD:: :: ::Pussycat Dolls::-
Jump to: